
Væk med bandeordet
Humørtavlen
Dette er en introduktion til brug af humørtavlen.
Humørtavlen går i alt sin enkelthed ud på, at du har en hvid tavle, samt en bunke smileyer i forskellige humører.
Det første du gør, når du skal klargøre tavlen, er at få skrevet ugedage på (mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag).
Derefter finder du et passende sted hvor tavlen skal stå. Det skal være et sted hvor den er tilgængelig for alle, men samtidig skal den ikke være et sted hvor alle ikke kan se hvem der sætter smileyerne på, for at sikre anonymiteten.
Det er meningen at børnene skal sætte en smiley på der beskriver deres følelser når de f.eks bliver udsat for grimt sprogbrug. Hvis man eksempelvis bliver ked af det finder man en tilsvarende smiley og sætter den på tavlen, for den dag det er sket.

Smileyerne kan også bruges til at beskrive positive oplevelser, hvis der f.eks er en der har fået hjælp til en opgave af en kammerat.
Efter hver uge evalueres der på hvordan tavlen ser ud. Hvis der er mange sure, rasende eller kede af det smileyer kan pædagogerne via dialog tale med børnene om det. Hvad man skal ændre, hvorfor det er vigtigt osv.
Smileyerne spiller en central rolle idet de sætter billeder på følelserne for børnene, og det at tavlen er til offentligt skue burde sætte nogle tanker igang hos børnene, og derved sætte mere fokus på god trivsel.