
Væk med bandeordet
Om projektet
TPM
TPM modul, også kaldet PÅ TVÆRS, er et tværprofessionelt modul som har til formål at give de studerende muligheden for at udvikle kompetencer der gør os i stand til at indgå i et tværprofessionelt samarbejde. Under dette forløb på i alt 3 uger, lærer vi at indgå i et samarbejde hvor flere professioner er repræsenteret. Det vil sige at vi lære at inddrage flere samarbejdspartnere omkring en given problemstilling. Vi lærer at tænke innovativt, så der altid er fokus på nye og holdbare løsninger. Ligeledes har vi fokus på at kunne inddrage relevant teknologi i problemløsningen.
Vores gruppe består af 4 personer og vi repræsenterer Læreruddannelsen og Sygeplejerskeuddannelsen.
Medier og Kommunikation
Vi har i dette projekt været under Tema-Ø 6, som er medier og kommunikation. Medier og kommunikation har som fokuspunkt at kunne inddrage og tænke medier og kommunikation ind når vi udvikler nye ideer og metoder som løsning på en given problemstilling.
Projekttitel – Væk med bandeordet.
Vi har arbejdet sammen med UngNord, der dækker over fritidsklubber i det nordlige Odense. Vi har specifikt været koblet til Diamanten – Stalden, som ligger i Vollsmose. Diamanten – Stalden er som navnet udtrykker, en stald hvor der bor 7 heste, store som små. I Stalden kommer der hver dag unge piger i alderen 10-14 år og giver deres hjælp til at sørge for de bedste forhold til de her heste. De unge piger har en enorm motivation for at kære om hestene, og det kommer også til udtryk i det fællesskab pigerne har.
Projektets titel hedder ”Væk med bandeordet”. Udfordringen i vores projekt er fremsat således, ”Mange konflikter i klubberne starter med et hårdt ord, som optrapper konflikten. Den hårde tone påvirker alle, både børn og ansatte. Den hårde tone nedsætter den generelle trivsel i klubberne. Det er ikke de voksne, som skal irettesætte børnene, men børnene skal kunne mærke, hvor fedt det er at være i en klub uden bandeord og derfor selv håndhæve tonen. Vi kræver brugerdreven innovation i denne udfordring”.
Under projektets forløb har vi været på besøg i Diamanten for at observere de unge, for at se hvori problemstillingen ligger. På baggrund af vores observationer har vi sammen med projektudbyder og kontakt person Marie Lodberg fundet den rette indgangsvinkel til udfordringen. Der er i Diamanten – Stalden en nultolerance over for et dårligt sprogbrug da det hæmmer trivslen, både for de unge og medarbejderne. De er i Diamanten rigtig gode til at bevare den gode tone over for hinanden fordi det bærer mange fordele med sig. Vi har derfor haft fokus på at udvikle et redskab som kan anerkende det allerede gode sprogbrug og samtidig understøtte det pædagogiske arbejde medarbejderne udfører.